Srbija: Uhapšeno 79 osoba u akciji protiv korupcije

Uhapšeni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije za oko 100 miliona eura
78 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Boris Pejović
Nebojša Stefanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.12.2015. 10:44h

Najveća akcija u borbi protiv korupcije u Srbiji okončana je hapšenjem 79 osoba a za još petoro se traga, rekao je ministar policije Srbije Nebojša Stefanović.

Kako prenosi RTS među uhapšenima je i bivši ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević. Uhapšeni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije za oko 100 miliona eura.

Kako RTS saznaje, tih 79 osoba uhapšeno je zbog korupcije u 20 različitih slučajeva.

Ministar policije Nebojša Stefanović je na konferenciji za novinare u Palati "Srbija" rekao da će podnijeti krivične prijave protiv još 39 lica.

Prema njegovim riječima, među izvršenim krivičnim djelima su i pranje novca, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, zloupotreba sa javnim nabavkama.

"Mat šteta budžetu Srbije, AP Vojvodine, Dunav osiguranja, Željezaru Smederevo itd. je sedam milijardi 800 miliona dinara, što je više od 100 miliona eura", rekao je Stefanović.

Srpski mediji prenose da je među uhapšenima i Željko Žunić vlasnik kompanije "Beohemije", Zorana Marković bivša direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Mila Jezdimirović bivša direktorka Dunav osiguranja i bivša savjetnica Ivice Dačića, sekretar za urbanizam i građevinske poslove Beograda Nenad Komatina, Dušan Protić bivši pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Zoran Šćepanović, predsjednik UO Vojvodina, Dobrivoje Sudžum, bivši pomoćnik ministra trgovine Milosavljevića, Zoran Radoman pokrajinski Sekretar za finansije, Radmila Spasić, predsjednik UO Delta invesment i drugi.

Bonus video: