Stefanović: Povlačimo prijavu protiv Rodića i Lađevića, ne znači da nijesu krivi

Nadležno će biti Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, koje će sprovesti i istražne radnje protiv bivšeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornica zbog lažnog prijavljivanja
88 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.12.2015. 20:16h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će biti povučena prijava protiv vlasnika Adria media grupe i lista "Kurir" Aleksandra Rodića i protiv glavnog i odgovornog urednika tog lista Milana Lađevića.

"To će biti učinjeno da neko ne bi pomislio da se bilo ko obračunava sa njima zbog slobodnog mišljenja", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare, ali i ukazao da to ne znači da oni nijesu krivi.

Ministarstvo će učiniti sve, u skladu sa zakonom, da pronađe način da povuče prijavu, podvukao je Stefanović.

"Vidjećemo sa pravinicima da li je to moguće i na koji način", rekao je Stefanović.

Adria media grupa (AMG) najavila je večeras da će podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i drugih odgovornih u tom ministarstvu zbog zloupotrebe institucija zarad njihovih ličnih političkih interesa.

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu policija je ranije danas dostavila krivičnu prijavu protiv vlasnika Adria media grupe Aleksandra Rodića i glavnog i odgovornog urednika lista "Kurir" Milana Lađevića kojom se terete za krivično djelo podstrekavanje na lažno prijavljivanje.

U saopštenju tužilaštva se precizira da iz krivične prijave proizilazi da su u radnjama Rodića i Lađevića "ostvarena obilježja krivičnog djela podstrekavanje na lažno prijavljivanje za koje je nadležno osnovno tužilaštvo".

Zbog toga je ranije danas navedeno da će krivična prijava biti dostavljena nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Nadležno će biti Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, koje će sprovesti i istražne radnje protiv bivšeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornica zbog lažnog prijavljivanja.

Rodić i Lađević su juče saslušani u Upravi kriminalističke policije, povodom objavljivanja krivične prijave Kornica u "Kuriru" 29. novembra.

Kornicova krivična prijava protiv Damira Dragića i glavnog i odgovornog urednika lista "Informer" Dragana J. Vučićevića je odbačena pošto je utvrđeno da nijesu izvršili nijedno krivično djelo.

Kornic je u prijavi opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejom.

List "Kurir" je u nedjelju na naslovnoj strani objavio naslov "Krivična prijava zbog iznude i podstrekavanja: Vučićević i Vučić me terali da lažno optužim Rodića!", a u novini i detalje krivične prijave, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Za krivično djelo lažno prijavljivanje, prema Krivičnom zakonu, zaprijećena je kazna za od tri mjeseca do tri godine zatvora, a za teži oblik djela od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Bonus video: