Stefanović: Najveća opozicija u Srbiji jedna šminkerka i jedna glumica

"Na svim izborima prijetili su da će glatko pobijediti Srpsku naprednu stranku - a onda bi se dogodio njihov debakl. Imaju, dakle, samo jednu manu - neće ih narod. A kada su to shvatili - primijenili su drugu taktiku", rekao je Stefanović
58 pregleda 2 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 03.12.2015. 11:43h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da opozicija u Srbiji ima manu što je narod neće i da je neobično to što najveću opoziciju glume jedna šminkerka, jedna glumica i poneki propali skriboman.

"Činjenica jeste da se naša nejaka opozicija preselila u nevladin sektor, shvativši da će teško pobijediti Aleksandra Vučića na izborima. Na svim izborima prijetili su da će glatko pobijediti Srpsku naprednu stranku - a onda bi se dogodio njihov debakl. Imaju, dakle, samo jednu manu - neće ih narod. A kada su to shvatili - primijenili su drugu taktiku", rekao je Stefanović u intervjuu "Nedeljniku".

Upitan koga tretira kao najozbiljniju opoziciju, Stefanović je rekao da je njemu ponekad neobično što "najveću opoziciju glume jedna šminkerka i jedna glumica, kao i poneki propali skriboman", ali da je to legitimno pravo.

"Oni misle da nama smeta to što oni pišu. Neka pišu šta hoće. Kao što smo imali priču da je u Obrenovcu plivalo 3.000 leševa. Ali gdje su ti leševi? Bilo bi ljudski i čovječanski da su ljudi koji su to tada pisali izašli i rekli: pogriješili smo, a nisu se čak ni izvinili nego su prešli na sljedeću laž", rekao je Stefanović.

On je kazao da je legitimno rušiti neku vladu, ali kada se to radi po svaku cijenu iznošenjem monstruoznih laži protiv svoje zemlje, to onda pokazuje da "nemate čak ni elementarno poštovanje prema građanima Srbije".

"Ta sloboda govora oličena u kriminalizaciji svakoga ko je blizak premijeru Vučiću, predstavlja potpuno izobličavanje prava na sopstveno mišljenje. A kada nekome kažete da ne može da iznosi laži, odmah uzvraćaju da je to ugrožavanje slobode govora i mišljenja", rekao je Stefanović.

Bonus video: