Novinari javnog servisa u Hrvatskoj ne štede političare: Karamarko se obrukao pred Merkel

Prema snimcima koje je objavila HRT, Karamarko se nije najbolje snašao u komunikaciji sa Merkel, budući da ni tokom rukovanja sa njom nije progovorio ni riječ
0 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: HRT
Angela Merkel, Foto: HRT
Ažurirano: 28.10.2015. 16:46h

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko susreo se juče u Berlinu sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Nakon sastanka, iz HDZ-a su se hvalili da su od kancelarke "dobili podršku jer se radi o bliskim strankama". Ipak, zaboravili su da spomenu neprijatnu situaciju u kojoj je našao Karamarko.

Novinar hrvatskog javnog servisa, HRT-a, snimio je mobilim telefonom početak sastanka, kada je njemačka kancelarka na njemačkom pitala Karamarka i delegaciju HDZ-a da li će razgovarati na njemačkom ili na engleskom jeziku. Karamanko je ćutao, ne dajući odgovor na pitanje.

Merkel je još jednom, na njemačkom, upitala - "Aha, engleski je loš?", ali kako Karamarko ni na to pitanje nije dao odgovor, u pomoć je pritekao sekretar HDZ-a Miro Kovač i odgovorio "na njemačkom".

Prema snimcima koje je objavila HRT, Karamarko se nije najbolje snašao u komunikaciji na njemačkom, budući da ni tokom rukovanja sa Merkel nije progovorio ni riječ.

Snimke možete pogledati OVDJE.

Bonus video: