Stefanović: Isfabrikovana priča o prisluškivanju Pajtića, ruše Vučića

Stefanović je rekao da postoje koferi dokumenata o prisluškivanju lidera SNS Aleksandra Vučića, koje je posebno u periodu od 2008. do 2012. godine sprovodio režim Demokratske stranke
0 komentar(a)
Bojan Pajtić, Foto: Betaphoto
Bojan Pajtić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 30.09.2015. 15:40h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da ni MUP ni BIA nikada nisu prisluškivali razgovore, niti učestvovali u presretanju komunikacije premijera Vojvodine Bojana Pajtića ili Lidije Udovički.

Ministar je na konferenciji za novinare rekao da su i on i direktor BIA Aleksandar Đorđević potpuno spremni da odgovaraju ako se pruži"i jedna trunka dokaza" da su MUP ili BIA na bilo koji način učestvovali u presretanju komunikacije Pajtića i Lidije Udovički i ako imaju bilo kakve veze sa pojavljivanjem informacija na sajtu Teleprompter "bliskog prijatelja Bojana Pajtića Danila Redžepovića".

"Ja vam kažem da nikada nije dat nijedan nalog, niti je bilo kada dobijena bilo kakva naredba za njihovo prisluškivanje, odnosno presretanje njihovih telefonskih razgovora. Nama je sasvim jasno da je ovo potpuno fabrikovana i izmišljena priča", rekao je Stefanović koji je ocijenio da je to dio plana za rušenje Aleksandra Vučića.

Prema njegovim riječima, sve to je stvaranje politicke klime, koja treba da kaže da se ovdje nešto strašno dešava.

"Zato sam rekao Vučicu da što prije raspisujemo te izbore, uz strah i strepnju da li će on te izbore dočekati. Strahujem, jer se stvara takva užasna atmosfera da je Vučić kriv za sve iako nikad ništa loše nije uradio. I pošto ne mogu da nadu ništa loše jer bi ga od 2008. sigurno uhapsili ili proglasili zlikovcem oni pričaju sada ovo. Imali smo takve primjere da se stvarala atmosfera i politicari izvrgavali linču", rekao je on.

Upitan kako će država da reaguje, Stefanović je poručio:

"Sve ćemo provjeriti, nemojte uopšte da sumnjate, mi smo životno zainteresovani da pokažemo kolike su ovo izmišlotine. Uvjereni smo u to. Na kraju krajeva direktor BIA i ja za to garantujemo lično. I ne samo svojim ostavkama, što se uopšte ne dovodi u pitanje, ali da vidimo ima li trunke dokaza u tome."

Uz to je dodao da, koliko je čuo, mada nije bio lično u kontaktu, Nikola Petrović sprema privatnu tužbu zbog iznijetih izmišljotina vezanih za njega.

"Sve ćemo da provjerimo i sve nas zanima. Ovo da prođe tek tako neće. Ali ćemo zato da istražimo svaki detalj, pa da vidimo ko je tu izmišljao, pravio stvari koje svakako nisu u skladu sa zakonom", zaključio je Stefanović.

Koferi dokumenata o prisluškivanju Vučića

Stefanović je rekao da postoje koferi dokumenata o prisluškivanju lidera SNS Aleksandra Vučića, koje je posebno u periodu od 2008. do 2012. godine sprovodio režim Demokratske stranke.

Stefanović je rekao da je te kofere dokumenata vidio svojim očima i da će u narednim danima i javnom imat priliku da se sa time upozna.

"Iako nikada nismo prisluškivali Bojana Pajtića, mogu da kažem ono što sam vidio svojim očima, a lično sam vidio kofere dokumete prerisluškivanju Aleksandra Vučiha naročito u periodu od 2008. do 2012. godine. Ne znam hoće li Vučić o tome lično govoriti jer nije želio da se to objavljuje, ali očekujem da javnost narednih dana bude upoznata sa tim", rekao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, to je bilo brutalno kršenje svih Vučićevih prava, koje je režim DS je godinama sprovodio prisluškujući telefonske komunikacije Vučić, uključujući i oni privatne prirode, sa svojom djecom.

"U toku je opsežna akcija rušenja Vučića očiglendo da nekim ljudima ne odgovara zato što se Srbija podiže. Ne mogu da ga pobijede na izborima jer ga narod podržava, niti u posvećenosti poslu i broju radnih sati, jer to vrijeme radije provode na moru, ostaje da se obračunaju sa njim lažima", rekao je Stefanović.

Mi ćemo na te laži svakodnevno odgovrati i nećemo dozvoliti da se lažima ruši čovjek, koji je mnogo učinio i čini za Srbiju, naglasio je Stefanović.

On je dodao i da je očigledno da Pajtić i drugi polaze od sebe jer “Aleksandra Vučića novac ne interesuje, čak uopšte, ni kao pojam”.

"To mu priznaje čak i Šeselj koji ga mrzi ali ga poznaje jer su radili zajedno 15 godina", dodao je Stefanović.

Bonus video: