IAKO NIJE ČLANICA EU

Stefanović: Srbija spremna da preuzme dio migranata

"Spremni smo da nastavimo da budemo dobar domaćin i da sa svim evropskim državama radimo na pronalasku sveobuhvatnog rješenja", rekao je Stefanović u Ohridu
3 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.09.2015. 12:08h

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija, iako nije članica EU, kao odgovorna zemlja, spremna da preuzme svoj dio obaveza u rješavanju krize i da preuzme jedan broj migranata koji bi došao u našu zemlju.

"Spremni smo da nastavimo da budemo dobar domaćin i da sa svim evropskim državama radimo na pronalasku sveobuhvatnog rješenja", rekao je Stefanović u Ohridu, navodi se u saopštenju MUP-a.

U Ohridu su danas ministri unutrašnjih poslove Srbije, Austrije, Mađarske i Makedonije potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti zaštite granica kojim je predviđeno organizovanje zajedničkih mješovitih patrola i istražnih timova policija zemalja potpisnica.

Kako je predviđeno Memorandumom, zajedničke mješovite patrole biće raspoređene na srpsko - mađarskoj, srpsko - makedonskoj i makedonsko - grčkoj granici, a cilj je da se kroz pojačanu kontrolu granice suzbiju krivična djela krijumčarenja ljudi i ilegalnog prelaska državne granice.

Preporučujemo za Vas