Stefanović: Uhapšena žena zbog pokušaja ubistva Beka

Stefanović je precizirao da policija sumnja da se DNK koja je otkrivena na jednoj od čaura, poklapa sa DNK uhapšene M.A.
66 pregleda 4 komentar(a)
Milan Beko, Foto: BETAPHOTO
Milan Beko, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 17.07.2015. 18:13h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je uhapšena ženska osoba M.A. (31), za koju se osnovano sumnja da je umiješana u pokušaj ubistva biznismena Milana Beka.

"Uhapšena je M.A. iz Beograda, '84. godište, za koju osnovano sumnjamo da je umešana u izvršenje ovog teškog krivičnog dela", rekao je Stefanović.

On je precizirao da policija sumnja da se DNK koja je otkrivena na jednoj od čaura, poklapa sa DNK uhapšene M.A.

"Zato ćemo u narednim danima nastaviti, zajedno sa tužilaštvom, da intenzivno pratimo ovaj slučaj. Nadamo se da će ovo biti početak otkrivanja svega što se dešavalo u ovom slučaju", rekao je Stefanović.

On je takođe pohvalio rad policajaca, za koje kaže da su u teškim uslovima došli do ovog važnog otkrića.

Milan Beko ranjen je sa dva metka 14. novembra prošle godine, oko 17.30 sati, ispred svoje kuće na Senjaku. Beko je odmah prebačen u beogradski Urgentni centar, gdje je operisan.

Kako se ranije spekulisalo, DNK žene sa sjevera Crne Gore pronađen je na mjestu oružanog napada na Beka. Ista osoba je navodno ostavila biološki trag na eksplozivu kojim su ubijeni Radojica Joksović u Beogradu u julu 2012. i Rade Maksimović u Šapcu u aprilu te godine.

"Blic" piše da je riječ o ženi čiji je DNK potvrđen u tri krivična djela na teritoriji Srbije, u dvije likvidacije, ali i trgovini narkoticima. Njen DNK pronađen je na jednom od paketića heroina koji su zaplijenjeni u blizini Kraljeva.

Radojica Joksović, koji je ubijen u beogradskom naselju Bele vode, brat je od strica Nebojše Joksovića, zaštićenog svjedoka u sudskom procesu protiv narkobosa Darka Šarića.

Bonus video: