"PRESUDA NIJE UKINUTA"

Vučić: Ako Tači dođe, ponašaćemo se po zakonu

Odgovarajući na pitanje novinara Vučić je rekao da njega niko iz Brisela nije zvao da interveniše u vezi s eventualnom posjetom Tačija Beogradu
1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 15.02.2019. 11:19h

 Pošto presuda protiv kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija nije ukinuta, država Srbija će se ponašati u skladu s tim, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara Vučić je rekao da njega niko iz Brisela nije zvao da interveniše u vezi s eventualnom posjetom Tačija Beogradu upitavši novinara kako uopšte zamišlja da bi to izgledalo da neko njega iz Brisela pozove i zatraži da uradi nešto što je protivno zakonima Srbije.

"Pa ako on o tome odlučuje, ako će on sa njim da dođe, u našoj zemlji postoje zakoni, kakvo je to licemjerje nekih ljudi", zapitao je Vučić podsjetivši da presudu protiv Tonija Blera nije ukinuo on, nego je to učinjeno još 2001. godine u vrijeme vlasti DS i DSS.

U tom smislu, ponovio je, "presudu Tačiju nismo ukinuli, pa pošto nije ukinuta Srbija će se tako i ponašati, u skladu sa zakonom".

Prethodnih dana iz Prištine je potvrđeno da će Hašim Tači doći u Beograd na poziv nevladine organizacije "Omladinski odbor za obrazovanje", a srpski šef diplomatije Ivica Dačić rekao je da nema potrebe da dolazi, dok je ministar policije Nebojša Stefanović kazao da će Tači biti uhapšen ako dođe.

Nakon toga pojedini mediji su prenijeli da je bilo intervencija iz Brisela da se Tači ne hapsi, te da mu se omogući učešće na konferenciji u Beogradu.