Stefanović: Naši helikopteri nisu bili adekvatni za spasavanje bebe

"Komandant helikopterske jedinice koji je profesionalac i odlučuje o tome, rekao je da ne može da se izvrši taj zadatak i da naši helikopteri nisu adekvatni za te uslove", istakao je Stefanović
0 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 08.04.2015. 10:12h

Ministar unutrašnjih spolova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je komandant helikopterske jedinice MUP-a odbio transport bolesne bebe iz Novog Pazara jer nisu postojali adekvatni uslovi za to.

Stefanović je, povodom izjave ministra odbrane Bratislava Gašića da je rukovodstvo Zdravstvenog centra u Novom Pazaru prvo od MUP-a tražilo helikopter, rekao da MUP nije dobio zvaničan zahtjev za to.

On je precizirao da je načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru pitao komandanta helikopterske jedinice MUP-a da li policija ima helikopter koji može da izvrši akciju spasavanja tako malog djeteta u noćnim uslovima.

"Komandant helikopterske jedinice koji je profesionalac i odlučuje o tome, rekao je da ne može da se izvrši taj zadatak i da naši helikopteri nisu adekvatni za te uslove", istakao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da bi trebalo pustiti Tužilaštvo da završi posao u vezi sa istragom o padu helikoptera kada je poginulo sedam ljudi i da političke stranke ne treba da se miješaju u taj posao.

"Tužilaštvo radi svoj posao i ono će dati finalnu riječ. Bilo bi štetno da se bilo koja politička stranka miješa u krimininastičku istragu", ocijenio je Stefanović.

Bonus video: