Goran Vlade Kerkez prijetio Vučiću: Namjerava i da ga osramoti

Kerkez se na svom profilu "hvali" da je navodno oborio vladu Alfreda Guzenbauera, protiv kojeg je navodno podnio krivične prijave u vezi nekih afera
68 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 25.03.2015. 20:42h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je da je pokrenulo istragu u vezi sa prijetnjama smrću srpskom premijeru Aleksandru Vučiću koje su objavljene na Fejsbuku.

"Pokrenuli smo istragu i ne komentarišemo istrage koje su u toku", rekao je večeras Tanjugu portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije Karl-Hajnc Grundbek.

Prijetnje upućene šefu srpske vlade upućene su sa profila "Goran Vlade Kerkez", čiji je vlasnik, kako se navodi, nastanjen u Salcburgu, a rodom je iz Banja Luke.

Vlasnik profila sa kojeg su upućene prijetnje Vučiću, izvjesni Goran Kerkez, večeras je na svom Fejsbuk profilu napisao da ga je austrijska policija saslušala.

"Beograd je intervenisao odmah poslije mog posljednjeg vrijeđanja (Aleksandra) Vučića i (Nebojše) Stefanovića u roku od sat vremena. Već sam davao izjavu policiji. Objasnio sam da sporni post nisam postavio na svoj profil već na Počučin sa namjerom da ljudima skrenem pažnju da je žrtva srpske BIA koja želi njegovo izručenje Srbiji“, napisao je večeras Kerkez na svom Fejsbuk profilu.

Kerkez kaže da ne zna da li će doći do suđenja protiv njega, ali da namjerava da "osramoti“ premijera Vučića i austrijsko pravosuđe tvrdeći da mu se u toj zemlji krše osnovna ljudska prava.

On je naveo i da mu policija nije dala kopiju izjave koju je danas dao, iako je na to imao pravo.

Kerkez se na svom profilu "hvali" da je navodno oborio vladu Alfreda Guzenbauera, protiv kojeg je navodno podnio krivične prijave u vezi nekih afera.

Kerkez se već u prošlosti u više navrata obraćao medijima sa navodnim informacijama o aferama na Balkanu i u Austriji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da se nastavljaju prijetnje upućene Vučiću i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u saradnji sa kolegama iz Austrije identifikovalo one koji su iz te zemlje upućivali prijetnje.

Nakon pretnji putem Fejsbuka Vučiću, Kerkez je danas na toj mreži prijetnje uputio ovog puta i novinarima, navodeći da o tome na "tajnom sastanku" odlučuje organizacija "Crna ruka Srbija".

Takozvana organizacija "Crna ruka" prethodno je na svom Fejsbuk profilu napisala da organizuje "javni lov" na premijera Vučića, koji je, kako navode - pokušao da se preko BIA osveti Radomiru Počuči, nekadašnjem voditelju TV Pink, koji je kao dobrovoljac na ratištu u Ukrajini, uhapšen 17. marta.

Bonus video: