Vučić: Niko ne može da dokaže cenzuru, objašnjenje naučnika je glupo

"Šest puta su mi odgovorili: u pravu ste nema dokaza za takve tvrdnje", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije
17 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 03.06.2014. 12:06h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan što niko ne može da dokaže da je u Srbiji tokom vanredne situacije izazvane poplavama bilo medijske cenzure. "Kad su optužbe OEBS-a u pitanju moram prvo da kažem da sam ozbiljan čovjek i da sam ih šest puta pitao kakve dokaze imaju o cenzurisanju sajtova 'Telepromptera', 'Druge strane' i 'Blica'.

Šest puta su mi odgovorili: u pravu ste nema dokaza za takve tvrdnje", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije. On je potvrdio da je sajt Peščanika zaista bio napadnut ali da su to bili privatni napadi koji nemaju veze sa državom. "Iako prvo nisam vjerovao u to, očigledno je da je sajt Peščanika zaista napadnut. Država je preuzela obavezu da sve to istraži. Meni je važno da sam sve vrijeme govorio istinu a da su čak i ljudi iz OEBS-a potvrdili da dokaza o cenzuri nema", rekao je Vučić.

On je istakao kako zna odgovorne za napad na sajt Peščanika ali je dodao da njihova imena neće biti poznata dok se istraga ne završi. "Jedva čekam susret sa gospođom (Dunja) Mijatović (predstavnica OEBS za slobodu medija). Znam da je ona pristojna žena samo je problem u tome što su je neki odavde obmanjivali", kazao je Vučić.

Premijer Srbije je juče zatražio izvinjenje od šefice Misije OEBS Dunje Mijatovich koja je izrazila zabrinutost zbog cenzure medijskih sadržaja na internetu.

On je naveo da je obrazloženje tri nauccnika da je doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat - najgluplje obrazloženje koje je on ikad čuo. "Mene pitanje navodnog plagijata veoma zanima. Završio sam državni Pravni fakultet sa najvišim ocjenama i mislio sam da znam nešto iz te oblasti, ali gluplje obrazloženje nikad nisam čuo. Mislim da stručna javnost treba da ocijeni da li se radi o plagijatu ili ne", rekao je Vučić.

Bonus video: