Uhapšeno 10 osoba zbog sumnje da su se bavili krađom vozila

Uhapšeni se sumnjiče da su otuđili više desetina motornih vozila, čija se ukupna vrijednost procjenjuje u milionskim iznosima
0 komentar(a)
automafija BiH, Foto: SIPA
automafija BiH, Foto: SIPA
Ažurirano: 27.01.2013. 15:50h

U akciji "Trebević", koja za cilj ima suzbijanje organizovanih kriminalnih grupa koje su se bavile krađom i preprodajom vozila, na području BiH uhapšeno je 10 osoba.

Kako prenosi Klix.ba uhapšeni se sumnjiče da su otuđili više desetina motornih vozila, čija se ukupna vrijednost procjenjuje u milionskim iznosima.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e saopšteno je da su njeni pripadnici na području Hercegovine uhapsili pet osoba te da su pretresima na pet lokacija, pronašli i privremeno oduzeli nekoliko ukradenih vozila, od kojih je jedno u voznom stanju, a četiri vozila su rastavljena u djelove, djelove ukradenih vozila, lažnu dokumentaciju za navedena vozila, mobilne telefone, SIM kartice, kao i vatreno oružje.

Akcija je izvedena po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, a sprovode je pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, SIPA-e, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, MUP-a RS i CJB Istočno Sarajevo.

Bonus video: