Pijan zgazio petoro djece, jedno poginulo

Ferenc Tot (72) pijan vozio „jugo" i pokosio petoro učenika. Poginula Magdolna Mezei (15) iz Utrina, dvoje djece teško, dvoje lakše povrijeđeno.
0 komentar(a)
Jugo, Foto: Press
Jugo, Foto: Press
Ažurirano: 24.02.2011. 20:01h

Ferenc Tot (72) iz sela Bogaraš pijan je „jugom" pregazio petoro učenika u naselju Utrine kod Ade, prenosi Press.

U stravičnoj nesreći poginula je Magdolna Mezei (15) iz Utrine.

Dvoje učenika zadobilo je teške povrede, a dvoje je prošlo sa lakšim povredama.

Kako saznaje Press, jedan od svedoka udesa bio je Magdolnin otac Tibor, koji je prvi dotrčao do mjesta nesreće, a onda vidio da je stradala njegova ćerka.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u utorak oko 19 sati u Utrinama.

Kako saznajemo, Ferenc Tot koji je vozio pijan „jugom" je najpre udario u zadnji dio prikolice koju je vukao biciklista, a u kojoj su se nalazile kante za mlijeko.

"Od udarca u prikolicu, Ferenc Tot izgubio je kontrolu nad „jugom" i naletio na gomilu cigala i crijepa pored puta.

Potom se automobil odbio i pokosio petoro đaka koji su se nalazili pored puta! Onda se „jugo" prevrnuo.

Magdolna Mezei poginula je na licu mjesta, a njeni drugovi, dječak od 14 godina i djevojčica od 15 zadobili su teške povrede. Ostalo dvoje učenika lakše je povrijeđeno.

Vozio sa 1,6 promila alkohola

Utvrđeno je da je vozač „juga" imao 1,6 promila alkohola u krvi " kaže izvor iz istrage.

Agošton Nađ Nemedi koji je vozio bicikl sa prikolicom kaže da ga je „jugo" zakačio retrovizorom.

"U utorak sam prevozio 35 litara mlijeka u prikolici bicikla. Odjednom je crveni „jugo" zakačio lijevi točak na mojoj prikolici.

Sletio sam sa puta i upao u kanal. „Jugo" je nastavio i pokosio djecu koja su bila pored puta! Bilo je strašno! Jedna djevojčica je ležala mrtva pored puta, dok su ostala djeca ležala na putu i vrištala. Iako sam bio ugruvan od pada, otrčao sam u najbližu kuću i zvao policiju i Hitnu pomoć " priča Nemedi.

Mihalj Berzei, predsjednik mjesne zajednice Utrine, rekao je za Press da je otac poginule devojčice bio očevidac nesreće.

"Tibor Mezei, otac stradale Magdolne, krenuo je u prodavnicu. U tom trenutku dogodila se nesreća. Tibor je vidio da je auto pregazio djecu, pa je otrčao da im pomogne. Nije ni slutio da je stradala njegova ćerka. Kada je došao do djevojčice koja je ležala na putu, shvatio je da je to njegova ćerka", priča sagovornik Pressa i dodaje:

"Nesreća je mogla da bude i veća da „jugo" nije udario u dvije gomile starog crijepa i cigle koje su se nalazili pored puta. Vjerovatno bi „jugo" direktno udario u svu djecu! Ovako je najviše stradala Magdolna".

Poznanici Ferenca Tota kažu da je on profesionalni vozač.

"Ferenc je iskusan vozač, ali očigledno da je alkohol učinio svoje. U utorak poslije podne on je popio u svom selu Bogorašu nekoliko čašica rakije, a nakon toga dobio je poziv da dođe na slavlje u Adu.

Sjeo je za volan i izazvao tešku nesreću - rekao je njegov poznanik za Press.

Bonus video: