Stefanović: Vučić prisluškivan 13 godina

Stefanović je kazao da je Vučić u kontinuitetu bio prisluškivan od 1995. do 2000. godine, zatim ponovo od 2000. do 2003. i, posebno, na, kako kaže, perfidan način - od 2007. do 2012. godine
3151 pregleda 5 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 30.07.2019. 13:52h

Aleksandar Vučić je bio priluškivan 13 godina, često i bez naloga suda ili bilo kakve naredbe i zakonske mjere, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je kazao da je Vučić u kontinuitetu bio prisluškivan od 1995. do 2000. godine, zatim ponovo od 2000. do 2003. i, posebno, na, kako kaže, perfidan način - od 2007. do 2012. godine.

"Sve je to rađeno bez ikakvog naloga suda ili bilo kakve naredbe i mjere zasnonave na zakonu, a nekada i po nalogu suda", rekao je Stefanović, prenosi Tanjug.

Stefanović je istakao da nikada, posle godina prisluškivanja i praćenja komunikacije Vučića, ni protiv jednog lica nije pokrenut postupak, niti podignuta krivična prijava, što govori da je praćen neko samo zato što je politički protivnik.

Stefanović je novinarima rekao da je Vučić od 2007. do 2012. godine prisluškivan kroz obuhvat više lica koja su ostvarivala komunikaciju sa njim, a koja su, kaže, bila označena kao "ekstremisti".

"Među tim osobama su bili Goran Vesić i Vladimir Ðukanović", rekao je Stefanović i dodao da imena ostalih ne može da objelodani, zbog zaštite privatnosti.

Oni su, pojašnjava, bili prisluškivani i primjenjivane su mjere nadzora njihove elektronske komunikacije, naročito da bi se pratila komunikacija sa Vučićem.

Istakao je da su Vesić i Ðukanović samo primjer, jer je iz Vučićevog okruženja bilo izabrano deset do 12 ljudi, čija je komunikacija sa Vučićem praćena.

"I, ako nakon toga nemate bilo šta čime biste potruhekpili praćenje, vidite da nije bio cilj otrkivanje krivičnih djela, već da bi se pratio rad nekoga za koga smatrate da je politički protivnik", istakao je Stefanović.

Slično je, kaže on, bilo i sa Tomislavom Nikolićem.

Bonus video: