Kosovsko tužilaštvo traži pritvor za uhapšenog policajca

Basara je uhapšen rano jutros u sklopu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Osoba za kojom se traga je Željko Bojić, šef operative policije na sjeveru Kosova
4038 pregleda 0 komentar(a)
Odvođenje uhapšenog na saslušanje, Foto: Screenshot/RTS
Odvođenje uhapšenog na saslušanje, Foto: Screenshot/RTS

Sulj Hodža, kosovski tužilac, izjavio je da je od Osnovnog suda u Prištini zatražio pritvor za Radeta Basaru, uhapšenog službenika policije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Basara je uhapšen rano jutros u sklopu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Drugi uhapšeni, Vasilije Bojić, pušten je da se brani sa slobode.

"Jedan policajac je uhapšen, a za drugim se i dalje traga. Istraga je proširena i na krivična djela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja. Intervjuisao sam uhapšenu osobu i zatražio pritvor za njega", rekao je Hodža na konferenciji za medije u Prištini.

Osoba za kojom se traga je Željko Bojić, šef operative policije na sjeveru Kosova. On u trenutku pretresa nije bio u stanu, a policija je uhapsila njegovog sina Vasilija Bojića zbog, kako tvrdi, ilegalnog posjedovanja oružja.

"Osoba kod koje je pronađeno oružje nije tražena, i nakon ispitivanja je puštena. Osumnjičena je za ilegalno posedovanje oružja", rekao je Hodža.

Portparol kosovske policije Baki Keljani je na konferenciji za novinare prenio da je u jutrošnjoj akciji učestvovalo stotinu pripadnika policije, prenosi RTS.

"Kosovska policija je u ranim jutarnjim časovima, u sjevernoj Mitrovici, sprovela policijsku akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres Posebnog odjeljenja Osnovnog suda. Uhapšen je osumnjičeni srpski policajac R. B., dok se za drugim osumnjičenim policajcem traga", rekao je Keljani.

Tokom akcije zaplijenjeno je šest komada različitog oružja i elektronske opreme.

Jutros oko 5.50 više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice sproveli su akciju u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Bonus video: