UZBUNJIVAČ NAJAVIO DOKAZE

"Krušik" po povoljnijim cijenama proizvodi oružje za odabrane?

"Jasno je da su čudni lavirinti veza vlasnika privatnih firmi i najviših predstavnika vlasti u ovoj zemlji. Ja ozbiljne sumnje imam da je najviši vrh ove države upleten u poslove trgovine oružjem. I to je razlog zašto sam ja i pritvoren i zatvoren", kazao je Obradović
6386 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Valjevska fabrika "Krušik" po povlašćenim cijenama proizvodi oružje za privatne firme, među kojima je i kompanija GIM, u kojoj je zaposlen otac ministra policije Srbije. To je za televizuju N1 rekao uzbunjivač i radnik te kompanije, Aleksandar Obradović.

On je, kako kaže, riješio da dokumentaciju o sumnjivoj trgovini oružjem dostavi medijima.  

"Grupa privilegovanih trgovaca oružjem imala je pune četiri godine, 2015. 2016. 2017. i 2018. godine privilegovane cijene, koje su bile jednake ili niže od cijene Krušikovih proizvoda. E tu se pominju GIM, firma Slobodana Tešića, firma iz UAE i još jedna beogradska firma", kazao je Obradović za N1.

Zbog poslovanja sa privatnim kompanijama "Krušik" nema gubitke, već posluje bolje i ima lijepu zaradu - rekao je, tokom jučerašnje skupštinske sednice, ministar policije Nebojša Stefanović, čiji je otac Branko Stefanović zaposlen u GIM-u.

"Jasno je da su čudni lavirinti veza vlasnika privatnih firmi i najviših predstavnika vlasti u ovoj zemlji. Ja ozbiljne sumnje imam da je najviši vrh ove države upleten u poslove trgovine oružjem. I to je razlog zašto sam ja i pritvoren i zatvoren", kazao je Obradović.

 Obradović je o sumnjivoj trgovini oružjem govorio u emisiji Pressing, koja će biti emitovana večeras, a u istom terminu na drugoj televiziji gostovaće ministar policije Srbije.