Đilas: U narednih godinu i po će doći do promjene vlasti u Srbiji na svim nivoima

"Ova vlast se ponaša kao da nikad neće da svane novi dan. Posljednji je čas da od Srbije stvorimo normalnu državu kojom će vladati Ustav i zakoni i u kojoj sistem vrijednosti u svim oblastima neće biti na nivou Zadruge i Parova", rekao je predsjednik SSP

9013 pregleda 12 komentar(a)
Đilas, Foto: BETAPHOTO
Đilas, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je danas da je siguran da će u narednih godinu i po dana doći do promjene vlasti u Srbiji na svim nivoima.

Đilas je agenciji Beta rekao da svoj optimizam bazira prije svega na tome da je narod pobijedio strah i da više ne želi da živi u državi u kojoj su najviši funkcioneri povezani s organizovanim kriminalom i korupcijom.

On procjenjuje da će do kraja sljedeće godine biti raspisani izbori na svim nivoima, "jer je trenutno stanje, u kome jedan čovjek i jedna partija imaju neograničenu vlast – neodrživo i vodi Srbiju u sunovrat".

"Ova vlast se ponaša kao da nikad neće da svane novi dan. Posljednji je čas da od Srbije stvorimo normalnu državu kojom će vladati Ustav i zakoni i u kojoj sistem vrijednosti u svim oblastima neće biti na nivou Zadruge i Parova", rekao je predsjednik SSP.

U intervjuu agenciji Beta koji će biti objavljen u cjelosti za vikend, Dragan Đilas je govorio o značaju eventualnog sporazuma vlasti i opozicije pod okriljem Evropskog parlamenta i uslovima pod kojima će opozicija izaći na izbore.

Đilas je naveo i prve korake koje će opozicija napraviti ako dođe na vlast i šta sve građani mogu očekivati ako dođe do promene vlasti.

Bonus video: