Đilas: Vučić se zgražava nad kriminalcima koji su do juče za njih tukli građane

"Iz svega što gledamo i slušamo ova tri dana jasno je da su se preigrali i da je sve što se dešavalo posljedica saradnje kriminalaca i vrha države. Došlo je vrijeme da termin 'vrh države' zamijenimo imenima i prezimenima onih koji su bili najrevnosniji u podršci mafiji ili su bili njen sastavni dio", kazao je on

11436 pregleda 14 komentar(a)
Dragan Đilas, Foto: Beta/Miloš Miskov
Dragan Đilas, Foto: Beta/Miloš Miskov

Predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da građani danima slušaju zgražavanje predsjednika Aleksandra Vučića i njegovih saradnika nad kriminalcima koji su "za njih tukli građane na protestima, rušili Savamalu i obezbjeđivali predsjedničku inauguraciju tako što su davili novinare".

Đilas je u pisanoj izjavio ocijenio da Vučić, umjesto da prvi bude ispitan zašto je vođu kriminalne grupe Veljka Belivuka i njegove saradnike nazivao dobrim momcima i navijačima, policija i tužilaštvo su se bavili organizovanjem "emisije na televiziji Pink".

Po njegovim rečima, vlast organizuje medijsku kampanju umjesto da istraži ko je angažovao Belivukovu ekipu da tuče novinare na dan inauguracije i "ko je dao a ko izvršio nalog da Belivuk i pored niza dokaza i nađenog DNK ne bude osuđen za ubistvo".

"Iz svega što gledamo i slušamo ova tri dana jasno je da su se preigrali i da je sve što se dešavalo posljedica saradnje kriminalaca i vrha države. Došlo je vrijeme da termin 'vrh države' zamijenimo imenima i prezimenima onih koji su bili najrevnosniji u podršci mafiji ili su bili njen sastavni dio", kazao je on.

Predsjednik SSP-a je rekao da opozicija, u uslovima kada je jasno da protiv sebe ima pravu mafiju, mora da se izbori za izborne uslove.

"Ili će Vučić, da bi pobjegao od toga i međunarodnih pritisaka za sva lažna obećanja, dok mu 'Jovanjica 2' visi kao teg oko vrata, kreirati sa svom ovom propagandom povod za svoju 'Sablju', da bi osakatio opoziciju, slobodne novinare i medije i sve što još nije uspeo", poručio je Dragan Đilas

Bonus video: