obavili službene provjere

Policija Kosova demantuje da su njeni pripadnici pretukli trojicu Srba

Kosovska policija u saopštenju ističe da ta informacija nije tačna i da ima za cilj da "dezinformiše javnost, da predstavi situaciju nesigurnom za građane kao i za ispunjenje različitih političkih ambicija van Kosova"

3565 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija Kosova demantovala je danas da su njeni pripadnici u blizini prelaza Brnjak pretukli trojicu Srba.

Kosovska policija u saopštenju ističe da ta informacija nije tačna i da ima za cilj da "dezinformiše javnost, da predstavi situaciju nesigurnom za građane kao i za ispunjenje različitih političkih ambicija van Kosova".

"Pokazalo se nakon službenih provjera da su takve informacije neistinite, jer na graničnom prelazu nije bilo zaustavljanja niti kontakta sa bilo kakvim demonstrantima, ali je policijska jedinica usput provjerila tri kamiona, odnosno njihove vozače koji su vozili iza policijskog konvoja ugrožavajući bezbjednost policajaca i policijske operacije", saopšteno je iz kosovske policije.

Kako se navodi, "policajci su zadržali, provjerili, a zatim pustili trojicu vozača kosovske nacionalnosti, koji su dobili uputstva da se jave u policijsku stanicu Južna Mitrovica".

Uz saopštenje su dostavljena i identifikaciona dokumenta trojice zadržanih, koje su verifikovali policijski službenici, a koji svjedoče i, kako kažu iz kosovske policije, istovremeno negiraju vijesti i dezinformacije medija.

Kako je ranije javila RTS "dvojica od trojice Srba koje su jutros pretukli pripadnici specijalnih policijskih jedinica Rosu na administrativnom prelazu Brnjak, zadobili su teške tjelesne povrede lica i tijela i hospitalizovani su na odjeljenju hirurgije КBC Кosovska Mitrovica".

Direktor КBC Кosovska Mitrovica Zlatan Elek rekao je za RTS da su "povrede posljedica udaraca najvjerovatnije kundacima i nogama".