"Nemam na tu temu ništa posebno da kažem"

Dodik: Željki Cvijanović su u SAD ponudili da me izbaci i preuzme SNSD, što je ona odbila

"Kao Grenel će nešto? On nije u admistraciji SAD-a. To je neki tip poznat odranije, bio je u Trampovoj administraciji. Šta se sve lagalo prije tri mjeseca po medijima o meni, pa to više niko ne spominje", rekao je Dodik novinarima

19087 pregleda 9 komentar(a)
Dodik, Foto: Betaphoto
Dodik, Foto: Betaphoto

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik nazvao je pričama za "medijsko zabavljanje" navode pojedinih medija da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi da ga ukloni sa političke scene preko bivšeg američkog zvaničnika Ričarda Grenela.

"Kao Grenel će nešto? On nije u admistraciji SAD-a. To je neki tip poznat odranije, bio je u Trampovoj administraciji. Šta se sve lagalo prije tri mjeseca po medijima o meni, pa to više niko ne spominje", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je kazao da ga je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, poslije nadavne posjete SAD, obavijestila da joj je u određenim američkim političkim krugovima ponuđeno da izbaci njega i preuzme da vodi SNSD.

Povezani članci

07. Decembar 2021.

Vučić preko Grenela nudi Dodikovu glavu

"Čim je došla, ona me odmah obavijestila da su joj neki rekli kako bi bilo dobro da izbaci Dodika i preuzme SNSD. Ona je ustala i rekla im 'vidite li vi da sam ja ozbiljna žena, što pričate gluposti'. Nemam na tu temu ništa posebno da kažem", izjavio je Dodik.

Dodik se u Istočnom Sarajevu obratio novinarima posle sastanka članova Predsjedništva BiH sa specijalnim izaslanikom američkog predsjednika za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i zamjenikom direktora Evropske službe za spoljne poslove (EEAS), zaduženim za Zapadnu Evropu, Zapadani Balkan, Tursku i Veliku Britaniju Markom Makovecom.

Naveo je da taj sastanak nije dao neki poseban rezultat, ali da je bio prilika da se razjasne neka opšta pitanja.