Hovenir: SAD osuđuju napad na dječaka i mladića na Kosovu

"Ono što se juče desilo u Štrpcu, naravno u ime SAD, da pomenem koliko smo svi šokirani onim što se dogodilo dvojici povrijeđenih mladića. Svakako osuđujemo taj akt", kazao je Hovenir

3257 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenir izjavio je danas da SAD osuđuju ranjavanje dvojice srpskih dječaka u Gotovuši kod Štrpca.

Nakon što je jutros učestvovao u Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica, Hovenir je rekao i da je dobro što su prištinske vlasti brzo reagovale i uhapsile osumnjičenog za napad.

"Čast mi je što me je vladika Teodosije pozvao da učestvujem u božićnoj jutarnjoj službi, to je vijekovna tradicija koju treba doživjeti. Želio bih da iskoristim ovu priliku da odgovorim na ono što se juče desilo u Štrpcu, naravno u ime SAD, da pomenem koliko smo svi šokirani onim što se dogodilo dvojici povrijeđenih mladića. Svakako osuđujemo taj akt", rekao je Hovenir.

Napad su juče osudili predsjednica Kosova Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti, ministar odbrane Armend Zemaj, lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, ambasadori Nemačke i Velike Britanije u Prištini i misija OEBS na Kosovu.

Oni su istovremeno pohvalili brzu reakciju policije Kosova i privođenje osumnjičenog za napad i povrijeđenima poželjeli brz oporavak.

Prethodno je policija u Uroševcu saopštila da je "intenzivnim radom" uhapsila napadača na dvojicu Srba u selu Drajkovce, u toj opštini.

Juče oko 15.00, hicima iz vatrenog oružja ranjene se dvije osobe, 11 -godišnjak i 21 -godišnjak, navela je Policija Kosova.

Nakon ukazane prve pomoći u Centru porodične medicine u Štrpcu, ranjeni su prebačeni u Gračanicu na dalje liječenje.

Bonus video: