Dodik: Milatović uvrijedio Srbe i RS

"Mislio sam da je antisrpska politika u Crnoj Gori poražena", kazao je predsjednik RS

23569 pregleda 123 reakcija 75 komentar(a)
Dodik, Foto: Shutterstock
Dodik, Foto: Shutterstock

Predsjednik RS Milorad Dodik ocijenio je da je novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavom da se u Srebrenici desio genocid uvrijedio Srbe i Republiku Srpsku.

„Pozivanje na presude Međunarodnog suda, a nepominjanje velikog stradanja Srba u i oko Srebrenice i otpor Srba da priznaju zločin koji nisu počinili, govori da je Milatović izabrao da se dodvorava Sarajevu, ne oklijevajući da uvrijedi Srbe i Republiku Srpsku“, rekao je Dodik, prenijela je Radio-televizija RS (RTRS).

On je dodao da je „jasno da je Milo Đukanović izgubio, ali da se plaši da je pobijedila njegova antisrpska politika“.

„Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović o Srebrenici sudi onako kako je sudio i njegov prethodnik. Šteta, mislio sam da je antisrpska politika u Crnoj Gori poražena“, naveo je Dodik.

Novoizbarani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da je njegova pozicija po pitanju genocida u Srebrenici vrlo jasna.

Prema Dodikovim riječima, Milatović nikada ne bi postao predsjednik Crne Gore bez glasova Srba.

„Dalje mislim da je Milatović manje loš izbor od Đukanovića, ali je takođe i manje težak protivnik za smjenu od Đukanovića“, ocijenio je Dodik.

On je istakao da bi Srbi, kada sljedeći put kada budu glasali u Crnoj Gori, morali znati za koga i koje politike glasaju.

„Jasno je da su ovoga puta glasali protiv Đukanovića, a ne za Milatovića“, zaključio je Dodik.

Bonus video: