Vučić: Srbija nije izvozila oružje Ukrajini i neće izvoziti municiju ni Kijevu ni Moskvi

Vučić je rekao da je "sasvim izvjesno" da se srpska municija pojavi "sa jedne ili druge strane ratišta" u Ukrajini, iako je izvezena u Tursku, Španiju ili Češku

5711 pregleda 2 komentar(a)
Vučić (arhiva), Foto: Boris Pejović
Vučić (arhiva), Foto: Boris Pejović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "Srbija nije i neće izvoziti oružje Ukrajini", kao i da "nije i neće" izvoziti ni municiju ni toj zemlji ni Rusiji.

Vučić je na konferenciji za novinare u Raški rekao da ga za izvoz oružja u Ukrajinu optužuju opozicioni političari uz "bedni i pokvareni" pristup, sa ciljem da "unište poziciju" zemlje.

"Ne postoji nijedan papir koji bi nešto tako pokazao", rekao je Vučić.

Dodao je da je "sasvim izvjesno" da se srpska municija pojavi "sa jedne ili druge strane ratišta" u Ukrajini, iako je izvezena u Tursku, Španiju ili Češku.

Vučić je rekao da srpske fabrike namjenske industrije imaju stotine miliona eura ugovora za izvoz oružja i municije, kao i da se toga neće odreći.

"Nastavićemo da ulažemo u proizvodnju i fabrike i nastavićemo da izvozimo tamo gdje je dozvoljeno. Jednu granatu vide (u Ukrajini), jedan metak. Pa šta, a gdje da se pojave, ima nekoliko ratnih područja u svijetu. Municija se koristi u ratovima za ubijanje ljudi", kazao je Vučić.

Bonus video: