Opozvan ambasador Sjeverne Makedonije u Pragu: Suprugu lažno predstavljao kao kulturnog atašea

"Utvrđene su nepravilnosti u izvršavanju mandata, nefuncionalnost, lažno je predstavljao suprugu kao atašea za kulturu i nije poštovao uputstva Ministarstva spoljnih poslova u dužem periodu. Procedura njegovog povratka traje nekoliko mjeseci", rekao je Osmani

4297 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ambasador Sjeverne Makedonije u Češkoj Saško Todorovski opozvan je zbog "slabosti i nepravilnosti u radu", izjavio je šef diplomatije Sjeverne Makedonije Bujar Osmani.

Na pitanje koje su nepravilnosti utvrđene, Osmani je rekao da je, između ostalog, Todorovski lažno predstavljao suprugu kao atašea za kulturu i nije poštovao uputstva Ministarstva spoljnih poslova.

"Utvrđene su nepravilnosti u izvršavanju mandata, nefuncionalnost, lažno je predstavljao suprugu kao atašea za kulturu i nije poštovao uputstva Ministarstva spoljnih poslova u dužem periodu. Procedura njegovog povratka traje nekoliko mjeseci", rekao je Osmani na onlajn brifingu sa novinarima.

Supruga opozvanog ambasadora Todorovskog je profesorka na Univerzitetu "Ćirilo i Metodije" u Skoplju, pravnica i aktivistkinja za ljudska prava Mirjana Najčevska. Njegov ambasadorski mandat u Pragu počeo je u martu 2021. godine.

Bonus video: