SSP za jednu listu "Srbija protiv nasilja" na svim nivoima

Iz SSP-a su naveli da su se od svog osnivanja zalagali za jedinstvo opozicije u Srbiji

1826 pregleda 6 komentar(a)
Foto: SSP
Foto: SSP

Predsjedništvo Stranke slobode i pravde (SSP) je nakon analize istraživanja koja su strankama tehničkim organizatorima protesta prezentovana u posljednja dva dana, usvojilo zaključak da je jedna izborna lista "Srbija protiv nasilja" najbolji model izlaska opozicije na "decembarske izbore" u Srbiji, saopšteno je danas.

SSP je ukazala da se od svog osnivanja zalagala za jedinstvo opozicije "podređujući stranačke interese potrebi da se promijeni ova štetočinska vlast".

"U skladu sa tim je za SSP pitanje mandata periferno i zato smo spremni da u konačnom dogovoru oko jedne liste i raspodjele mandata prihvatimo rezultate bilo kog istraživanja javnog mnjenja o pojedinačnim rejtinzima opozicionih stranaka. Smatramo da je u istom formatu neophodno izaći i na pokrajinske, beogradske i lokalne izbore", navodi se u saopštenju.

SSP je istakla da vjeruje da "i ostale opozicione stranke imaju isti stav" i da će prije raspisivanja izbora zajedno izaći pred građane Srbije i sa konačnim dogovorom i sa usvojenom programskom platformom.

"Jer naša lista neće biti samo lista protiv Vučićeve vlasti, već lista za stabilnu, sigurnu, bezbjednu, evropsku Srbiju", navela je SSP.

Bonus video: