Stefanović: Nije moguće da bilo ko utiče na birački materijal, zaštićen je na poseban način

Na konferenciji za novinare SNS Stefanović je kazao da postoji "zatvorenica" koja zatvara vreću sa glasovima koja ima serijski broj i koja ne može da se otvori bez presijecanja
1 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Beta
Nebojša Stefanović, Foto: Beta
Ažurirano: 09.04.2017. 17:09h

Član Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da nije bilo moguće da bilo ko utiče na birački materijal i da je zahvaljujući preporukama OEBS taj materijal zaštićen na poseban način.

Na konferenciji za novinare SNS Stefanović je kazao da postoji "zatvorenica" koja zatvara vreću sa glasovima koja ima serijski broj i koja ne može da se otvori bez presijecanja.

"Svako otvaranje vreće je pod nadzorom cijelog RIK-a. Stavlja se serijski broj sa posebnom spojnicom i nije bilo moguće da neko utiče na taj materijal. Ovdje se dešava da izborni štab Saše Jankovića pokušava da falsifikuje rezultate izbora, da prekrije činjenicu da su doživjeli debakl na izborima", naveo je on.

Stefanović je najavio da će pravni tim SNS razmotriti šta su mogućnosti koje će stranka moći da preduzme u pravnom smislu i da će o tome biti obaviještena javnost.

"Ja vjerujem da su građani izašli na ulice da ne dozvole da Saša Janković falsifikuje ove izbore", naveo je on i dodao da su demaskirane lažne optužbe koje je iznio tim Jankovića da je na dva biračka mjesta u Novom Pazaru Aleksandar dobio 800 glasova manje od onog što je realno dobio", naveo je Stefanović.

On je kazao da se utvrdilo da je to brutalna laž, a da je riječ o samo četiri glasa.

Stefanović je dodao da iz štaba Saše Jankovića "laž stiže laž" i da se netačne optužbe da su brojani i neupotrebljeni listići.

Prema njegovim riječima, "oni nude izazivanje nereda na ulici i nefer utakmicu".

Stefanović je kazao da je dva mjeseca prije izbora najavljivanja "izborna krađa" i da je ovaj scenario ranije pripreman.

Bonus video: