Zvanična kampanja: "Britanija snažnija u Evropi" vs "Glasajte za odlazak"

Prednosti statusa nosioca glavne kampanje su mogućnost viših troškova od 10 miliona dolara, besplatna distribucija materijala za glasače, televizijski i radio prenos kampanje i grant od oko 600.000 funti za administrativne troškove, prenosi BBC
1 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2016. 17:06h

Britanska izborna komisija označila je "Glasajte za odlazak" za nosioca zvanične kampanje protiv ostanka Britanije u EU, a "Britanija snažnija u Evropi" za nosioca zvanične kampanje za ostanak pred referendum 23. juna dajući im prednost nad rivalskim organizacijama.

Prednosti statusa nosioca glavne kampanje su mogućnost viših troškova od 10 miliona dolara, besplatna distribucija materijala za glasače, televizijski i radio prenos kampanje i grant od oko 600.000 funti za administrativne troškove, prenosi BBC.

"Glasajte za odlazak" ima podršku političara i bivšeg gradonačelnika Londona Borisa Džonsona i konzervativnog političara Majkla Gouva, a za glavnu kampanju se izborila protvi rivalske kampanje koju podržava Stranka za nezavisnost Velike Britanije Najdžela Faradža poslije oštrog sukobljavanja mišljenja oko osoblja i taktike.

Izborna komisija je odbacila kandidaturu Sindikata i Socijalističke koalicije za nosioca zvanične kampanje protiv ostanka u EU.

"Britanija snažnija u Evropi" na čijem je čelu bivši šef "Marks end Spensera" i koju podržava premijer Dejvid Kameron, bila je jedina grupa koja je aplicirala za nosioca kampanje za ostanak Britanije u EU.

Galerija

Bonus video: