Osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Briselu pristao na izručenje

"Nemuš je prihvatio izručenje samo pod uslovom da mu Belgija pruži garancije da neće biti izručen nekoj drugoj zemlji", rekli su njegovi advokati
55 pregleda 0 komentar(a)
Mehdi Nemuš, Foto: Reuters
Mehdi Nemuš, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2014. 11:09h

Mehdi Nemuš, koji je uhapšen u Francuskoj zbog sumnje da je počinio četvorostruko ubistvo u Jevrejskom muzeju u Briselu 24. maja, prihvatio je danas da bude izručen Belgiji, prenijeli su izvori bliski pravosuđu.

"Nemuš (29) je prihvatio izručenje samo pod uslovom da mu Belgija pruži garancije da neće biti izručen nekoj drugoj zemlji", izjavili su njegovi advokati.

Osumnjičeni je prvobitno odbacio izručenje, a advokati su kao argument naveli da je francuski državljanin i da treba da mu se sudi u Francuskoj.

Sud u Parizu saopštio je danas poslije saslušanja Nemuša da će 26. juna biti donijeta odluka o njegovoj ekstradiciji Belgiji, koja ga traži zbog ubistva počinjenog dan uoči održavanja izbora za Evropski parlament.

Nemuš je uhapšen u Marseju, u autobusu kojim je putovao iz Brisela preko Amsterdama. Kod sebe je imao pušku tipa "kalašnjikov" i pištolj. Pronađen je i audio-snimak na kojem se čuje neki muški glas koji govori o ubistvu u Briselu.

Francuska obavještajna služba je registrovala da je bio u Siriji 2013. godine.

Bonus video: