Sicilija: Bande ljudima organizovano lomile kosti radi naplate osiguranja

Žrtvama, koje su same birale koje će kosti biti slomljene, su nuđeni iznosi od 30 odsto od isplaćene sume osiguranja, a kako tvrdi policija neke su bile i do 150.000 eura u zavisnosti od povrede
0 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock.com
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.08.2018. 16:02h

Italijanske vlasti su "razbile" dvije sicilijanske bande koje su koristile bodibilderske diskove od tegova kako bi žrtvama lomili kosti, a sve sa ciljem ostvarivanja koristi u prevarama sa osiguranjem, saopštila je tamošnja policija.

Uhapšeno je jedanaest osoba iz Palerma, među kojima i medicinska sestra koja je povrijeđenima nabavljala ljekove protiv bolova prilikom brutalnog lomljenja kostiju, prenosi AFP.

Portparol policije Palerma kazao je da su bande djelovale odvojeno, lomile kosti žrtvama, najčešće zavisnicima od narkotika, alkoholičarima, ali i ljudima u teškoj ekonomskoj situaciji kako bi lažirali saobraćajne nesreće i ubirali novac od osiguranja.

Žrtve su postavljali kod oštećenih vozila na periferiji Palerma. Tada bi lažni svjedoci pozivali hitne službe.

Žrtvama, koje su same birale koje će kosti biti slomljene, su nuđeni iznosi od 30 odsto od isplaćene sume osiguranja, a kako tvrdi policija neke su bile i do 150.000 eura u zavisnosti od povrede.

Ipak, bande su po "obavljenom poslu" plaćale svega 50 ili 100 eura žrtvama.

Policija je saopštila da je prilikom izvršenja ovih djela, jedna od bandi u januaru ubila jednog Tunižanina prilikom sceniranja nesreće.

Uprkos njegovoj smrt, banda je nastavila sa prevarom. Njegovo tijelo je ostavljeno pokraj puta, a novac od osiguranja u potpunosti naplaćen.

Bonus video: