Pariz: Ubijen džihadista osumnjičen za bombaški napad

Tužilac Fransoa Molin rekao je da su svi uhapšeni francuski državljani, koji su prešli na islam
0 komentar(a)
Pariz, džihadisti, Foto: Gubta.com
Pariz, džihadisti, Foto: Gubta.com
Ažurirano: 07.10.2012. 07:48h

Francuska policija izvršila je racije širom zemlje nakon što ih je uzorak DNK-a uzet sa bombe, koja je prošlog mjeseca eksplodirala u prodavnici sa košer hranom u Parizu, doveo do ćelije džihadista, čiji vođa je mladić koji je nedavno prešao na islam.

Mladić, čiji je uzorak DNK identifikovan, imenovan je kao Žeremi Sidni i on je ubijen u Strazburu nakon što je otvorio vatru i ranio tri policajca.

Širom Francuske uhapšeno je još deset osoba, koje imaju od 19 do 25 godina. Kod jednog od uhapšenih policija je pronašla napunjenu pušku, dok je tokom ostalih pretresa otkriveno naoružanje, gotovina i lista jevrejskih organizacija u oblasti oko Pariza.

U saopštenju iz kancelarije francuskog predsjednika Fransoa Olanda pohvaljena je policija za izvršene pretrese

Tužilac Fransoa Molin rekao je da su svi uhapšeni francuski državljani, koji su prešli na islam. Molin je istakao da su kod četvorice uhapšenih pronađena oproštajna pisma. On je dodao da policija još traga za jednim ili dvojicom osumnjičenih.

U saopštenju iz kancelarije francuskog predsjednika Fransoa Olanda pohvaljena je policija za izvršene pretrese i naglašeno je da će država nastaviti da "štiti svoje građane od svih terorističkih prijetnji".

Bonus video: