"Kanadski psiho" uhapšen u Berlinu

Kanadski porno glumac, prozvan "kanadski psiho", koji je osumnjičen da je ubio i raskomadao svog ljubavnika, a onda poslao djelove njegovog tijela na adrese političkih partija u Otavi, uhapšen je u Berlinu
2 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2012. 17:02h

Kanadski zvaničnik, na čije informacije se poziva AP i koji je želio da ostane anoniman, potvrdio je da je Luka Roko Manjota (29) uhapšen danas.

Portparol tužilaštva u Berlinu Martin Šteltner rekao je da je muškarac, za kojim je izdata međunarodna potjernica, uhapšen u jednom Internet kafeu, ali nije mogao da potvrdi njegov identitet.

Manjotu su prozvali "kandski psiho" zbog video-snimka na kome se vidi kako jedan muškarac ubija drugog muškarca šiljkom za led i komada ga, dok se u pozadini čuje muzika iz filma "Američki Psiho". Vjeruje se da snimak koji kruži Internetom prikazuje kako Manjota ubija žrtvu.

On je osumnjičen za monstruozno ubistvo kineskog studenta Lin Juna (33) sa kojim je bio u intimnoj vezi. Vjeruje se da je ubio Lina, raskomadao ga i djelove njegovog tijela poslao na više adresa. Policija navodi da je Manjota pobjegao u Evropu 26. maja, dan poslije ubistva, a Interpol je u četvrtak izdao crvenu potjernicu za njim.

Kada je ljudsko stopalo u utorak stiglo u sjedište vladajuće kanadske Konzervativne stranke počela je opšta potraga za Manjotom. Ruka nesretne žrtve je kasnije pronađena u jednoj pošti u Otavi, a torzo u koferu nađenom u gomili smeća u Montrealu.

Bonus video: