Otkriven napadač na školu u Brindiziju

Bombaški napad ispred škole u Brindiziju, na jugu Italije, u kome je poginula jedna 16-godišnja učenica, a 10 ranjeno, izvršio je C.S. (55) iz Brindizija
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2012. 17:37h

Novi detalji o napadaču koji je u subotu postavio bombu ispred škole u Brindisiju izašli su u javnost. Policija je objavila da napadač C.S. živi u Brindiziju s jednom Rumunkom i da imaju 4-godišnju ćerku.

Snimci s nadzornih kamera otkrili su da je napadač muškarac u starosti između 50 i 55 godina. Snimci jasno pokazuju kako je muškarac postavio eksploziv prije nego što su djeca počela da pristižu ispred škole, a zatim ga je aktivirao daljinskim upravljačem.

Nakon incidenta mnogo se nagađalo o mogućnosti da je za napad kriva tamošnja mafija. Ta je opcija sada odbačena, potvrdio je tužitelj Pjero Graso, javlja AP.

Oko cijelog incidenta oglasio si i bivši šef mafijaške grupe "Sacra corona unita" (SCU) Tonino Skreti, koji je u razgovoru za italijanski list "Republica" oštro odbacio bilo kakvu upletenost mafije u ovaj zločin. "Mi ne ubijamo djecu i nikada ne bi počinili napada poput onog u Brindisiju. Država bi nas nakon toga uništila", izjavio je Skreti.

Bonus video: