ZA OPŠTE DOBRO?

Bivši evroposlanik Taler tužiće Sandej Tajms zbog prisluškivanja

List Sandej Tajms je tajnim snimanjem razgovora nedavno otkrio korupciju među poslanicima u Evropskom parlamentu
0 komentar(a)
Zoran Taler, Foto: Siol
Zoran Taler, Foto: Siol
Ažurirano: 18.04.2011. 09:34h

Bivši poslanik u Evropskom parlamentu Zoran Taler koji je dao ostavku zbog korupcije nakon objavljivanja teksta u britanskom Sandej Tajmsu, tužiće korporaciju-Njuz Internešnel medijskog moćnika Ruperta Mardoka zbog nezakonitog snimanja razgovora s njim.

List Sandej Tajms je tajnim snimanjem razgovora nedavno otkrio korupciju među poslanicima u Evropskom parlamentu, a jedna od žrtava je i Zoran Taler kome je u razgovoru sa navodnim "ruskim tajkunima" (novinarima Sandej Tajmsa) ponuđeno stotinu hiljada eura da podnosi u parlamentu amandmane na finansijske zakone, koji im odgovaraju što je Taler i prihvatio.

"Novinari su se služili nezakonitim metodama kako bi postigli medijski učinak", izjavio je Taler koji je sa još dvojicom poslanika bio prinuđen da podnese ostavku u Evropskom parlamentu.

Mardokova korporacija će, prema pisanju Njuz Internešnela, osnovati fond za isplatu odštete koja neće biti veća od sto hiljada funti, ali Taler smatra da će većina tužilaca potražiti odštete na sudu.

Bivši poslanik smatra da pozitivan ishod njegove tužbe neće promeniti javno mnjenje u Sloveniji, koje je osudilo njegov čin, ali će, kako je rekao, pozitivan ishod biti za njega "mali flaster na ranu".

Preporučujemo za Vas