Bjeloruska crkva se moli za Lukašenka

Mitropolit Filaret, čija je crkva u kanonskom jedinstvu s Moskovskom patrijaršijom, saopštio je da, u ime vjernika, "jednim ustima i jednim srcem" moli Gospoda da "ukrijepi vlast" Lukašenka.
53 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Lukašenko, Foto: Factiva
Aleksandar Lukašenko, Foto: Factiva
Ažurirano: 22.01.2011. 11:45h

Poglavar Bjeloruske pravoslavne crkve, mitropolit minsko-slucki Filaret, uputio je Bogu molitve za zdravlje predsjednika Bjelorusije Viktora Lukašenka, prenosi Beta.

Mitropolit Filaret, čija je crkva u kanonskom jedinstvu s Moskovskom patrijaršijom, saopštio je da, u ime vjernika, "jednim ustima i jednim srcem" moli Gospoda da "ukrijepi vlast" Lukašenka i da mu da snage i mudrosti u "visokom državnom služenju".Sa imenom Lukašenka, naveo je mitropolit, narod vezuje "velike nade".

"Kormilo državne vlasti je u Vašim rukama, država slijedi od naroda izabrani put, stremeći blagostanju i mirnom životu", poručio je mitropolit Filaret predsjedniku Bjelorusije.

"Kormilo državne vlasti je u Vašim rukama, država slijedi od naroda izabrani put, stremeći blagostanju i mirnom životu", poručio je mitropolit Filaret predsjedniku Bjelorusije.Poglavar bjeloruske crkve je 1. marta 2006. ukazom Lukašenka odlikovan zvanjem "Heroja Bjelorusije".Moskovski patrijarh Kiril je nešto ranije čestitao Lukašenku na nedavnom ponovnom izboru za predsjednika Bjelorusije."I do sada ste iskreno služili zemlji i građanima. Rezultati izbora pokazuju novo narodno povjerenje u Vas. Želim Vam mir, dobro zdravlje i snage u radu na dobro otadžbine", naveo je poglavar Ruske pravoslavne crkve.Nakon proglašenja Lukašenkove pobjede, u Minsku su organizovane demonstracije opozicije tokom kojih je uhapšeno i prebijeno oko 700 ljudi, među kojima i pet Lukašenkovih protivkandidata.

Bonus video: