još jedan težak dan

Vanredno stanje u Veneciji, čeka se novi plimni talas

Po, najduža rijeka u Italiji, koja protiče sjevernim dijelom zemlje i prolazi kroz Torino, i danas se prati nakon što je njen vodostaj povećan za jedan metar u posljednja 24 sata nakon obilnih kiša
1997 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Venecije, Foto: Reuters
Detalj iz Venecije, Foto: Reuters

U nekoliko italijanskih gradova na snazi su vanredna stanja posle obilnih kiša, uključujući Veneciju gdje se stanovnici i turisti spremaju za još jedan veliki plimni talas.

Grad, koji je u utorak pretrpio najgore poplave u posljednjih 50 godina, suočiće se danas sa plimnim talasom od oko 160 centimetara, saopštio je gradski centar za predviđanje plime.

Authorities patrol St. Mark’s Square after days of severe flooding in Venice
Detalj iz Venecije(Foto: Reuters)

Gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro rekao je juče da se grad priprema za još jedan "težak dan", ali očekuje da će situacija biti manje dramatična od one u utorak kada je voda poplavila trgove, prodavnice, kuće i hotele.

A tourist pose in St. Mark’s Square after days of severe flooding in Venice
Detalj iz Venecije(Foto: MANUEL SILVESTRI)

Brunjaro je rekao da je šteta u Veneciji procijenjena na oko jednu milijardu eura. Plimni talas u Veneciji 12. novembra dostigao je 187 centimetra.

Vlasti u Firenci i Pizi pažljivo prate situaciju na rijeci Arno, čiji se vodostaj, zbog obilne kiše, značajno povećao tokom protekle noći.

Flooding in the lagoon city of Venice
Detalj iz Venecije(Foto: ALBERTO LINGRIA)

Po, najduža rijeka u Italiji, koja protiče sjevernim dijelom zemlje i prolazi kroz Torino, i danas se prati nakon što je njen vodostaj povećan za jedan metar u posljednja 24 sata nakon obilnih kiša.

Preporučujemo za Vas