ŠIDLO PODNIJELA OSTAVKU

Mateuš Moravjecki novi premijer Poljske

Moravjecki je rekao da je Šidlo podnijela ostavku na sastanku u centrali vladajuće partije, ali da stranačko rukovodstvo želi da ona zadrži neku od važnih pozicija u vladi
0 komentar(a)
Mateuš Moravjecki, Foto: Reuters
Mateuš Moravjecki, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2017. 20:30h

Poljska premijerka Beata Šidlo danas je podnijela ostavku i na njeno mjesto će doći ministar finansija Mateuš Moravjecki, saopštila je vladajuća partija Pravo i Pravda.

Ostavka Beate Šidlo uslijedila je poslije nekoliko nedjelja spekulacija o njenoj smjeni, bez obzira što je aktuelna vlada u Varšavi popularna među mnogim Poljacima, navodi agencija AP.

Moravjecki je rekao da je Šidlo podnijela ostavku na sastanku u centrali vladajuće partije, ali da stranačko rukovodstvo želi da ona zadrži neku od važnih pozicija u vladi.

Kritičari su naveli da smjena premijerke ima za cilj da odvrati pažnju Poljaka od važnih tema poput sporne reforme pravosudnog sistema.

Poljski mediji su u proteklih nekoliko nedjelja izvještavali da bi novi premijer mogao da bude lider vladajuće partije Jaroslav Kačinski, ali da će, sudeći po rezultatima anketa, to mjesto preuzeti Moravjecki.

Preporučujemo za Vas