Doživotni osuđenik pobjegao, niko u zatvoru četiri dana nije znao da ga nema

Porfirio Duarte-Herera, osuđen na doživotnu robiju zbog bombaškog napada 2007. godine, pobjegao je 23. septembra iz zatvorske ustanove Južna pustinja nadomak Las Vegasa

9804 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Šef zavoda za zatvorske sankcije u Nevadi podnio je ostavku na zahtjev guvernera te američke savezne države nakon što je otkriveno da je jedan doživotni zatvorenik ne samo pobjegao iz zatvora, već da se za to bjekstvo nije znalo - puna četiri dana, saopšteno je danas iz guvernerove kancelarije.

Kako se navodi, guverner Stiv Sisolak "zatražio je i dobio ostavku direktora zavoda Čarlsa Danijelsa, koja je stupila na snagu odmah, a šest zatvorskih službenika je suspendovano.

Porfirio Duarte-Herera, osuđen na doživotnu robiju zbog bombaškog napada 2007. godine, pobjegao je 23. septembra iz zatvorske ustanove Južna pustinja nadomak Las Vegasa. Niko nije četiri dana primijetio da se to desilo.

Duarte-Herera (42) je otkriven usred Las Vegasa u srijedu uveče, pri pokušaju da se ukrca na autobus koji bi ga odveo izvan grada.

Ustanova Južna pustinja je kategorisana među zatvore srednje bezbjednosti, a njegova uprava nije otkrila nestanak Duartea-Herere sve do utorka.

On je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu jer je ručno napravljenom, daljinski aktiviranom napravom izazvao eksploziju ispred jednog kazina u Las Vegasu, usmrtivši jednu osobu.

Policija u Las Vegasu je saopštila da je u srijedu uveče dobila dojavu da se osoba koja odgovara bjegunčevom opisu, nalazi na njenom području. Osumnjčeni je priveden, a njegov identitet potvrđen.

Bonus video: