Bivši olimpijac umalo slomio vrat dok je radio salto

"Ali na sreću, snimak magnetne rezonance je pokazao da nije slomio vrat i da je kičmena moždina netaknuta."
2 komentar(a)
Džejmi Niento, Foto: Wikipedia.org
Džejmi Niento, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 27.04.2016. 10:30h

Bivši olimpijac SAD u skoku u vis, umalo je slomio vrat, dok je pokušavao da uradi salto unazad, u subotu na univerzitetu u Los Anđelesu.

Džejmi Nieto, 39, je trenirao zajedno sa drugim sportistima na pripremamama za Olimpijadu u Riju, a prilikom njegovog skoka pao je na glavu prenosi Njujork Post. On hitno hilikopterom prevezen do USC Medicinskog centra, prenosi TM3.

"Bili smo veoma blizu da ga izgubimo u jednom trenutku" rekao je Pol Dojl, njegov menadžer. "Ali na sreću, snimak magnetne rezonance je pokazao da nije slomio vrat i da je kičmena moždina netaknuta."

Bivšem olimpijcu je polako počeo da se vraća osjećaj u rukama i nogama, objasnio je Dojl.

Niento se sada nalazi i u maloj finansijskoj krizi. On je otkazao svoje zdravstveno osiguranje nekoliko dana ranije, prije nego što se ova nesreća dogodila.

Atletičarka Lolo Džouns pomaže da se prikupi novac i da se pomogne Nietu, a do sada je skupljen oko 15.000- 20.000 dolara.

"On je bio tu da predstavlja tim SAD u poslednjih nekoliko olimpijskih igara, a sada on treba našu pomoć" rekla je Džouns i dodala "Molim vas da pomognete i donirate, da bi se što prije opet vinuo u visine."

Nieto je predstavljao SAD na poslednje dvije ljetnje Olimpijade, a njegov najbolji plasman je 2005. godine kada je zauzeo četvrto mjesto u Atini.

Bonus video: