Policija ga zaboravila 5 dana u ćeliji, pio urin da bi preživio

Čong (24) je uhapšen sa još osmoro osumnjičenih da su prodavali pilule ekstazija, drugih vrsta droga i oružje
0 komentar(a)
Daniel Čong, Foto: Ibtimes.com
Daniel Čong, Foto: Ibtimes.com
Ažurirano: 02.05.2012. 16:12h

Denijel Čong iz San Dijega ostao je u pritvoru pet dana bez hrane i vode, jer su policajci potpuno zaboravili na njega. Umjesto vode, pio je vlastiti urin kako bi preživio.

Čong (24) je uhapšen sa još osmoro osumnjičenih da su prodavali pilule ekstazija, drugih vrsta droga i oružje. On kaže da su mu policajci iz DEA rekli da će biti pušten, a jedan mu je čak rekao da će ga odvesti do kuće, prenio je Blic.

Međutim, pošto su ga smjestili u ćeliju za privremeni pritvor, zaboravili su na njega. Čong kaže da je mogao da čuje glasove u blizini ćelije dimenzija tri sa tri metra koja nije imala prozore, i da je čuo kako se vrata ćelije do njega otvaraju i zatvaraju. Udarao je po vratima i vikao iz sveg glasa, ali ga niko nije čuo.

Kada je najzad posle pet dana pronađen, morali su da ga odvedu u bolnicu jer je imao grčeve, bio je dehidrirao i imao perforirana pluća jer je gutao slomljeno staklo sa svojih naočara, koje je polomio kako bi pokušao da na ruci ureže reči “izvini, mama”.

Policija tvrdi da je Čong slučajno bio ostavljen u samici, ali njegov advokat je izjavio da Čong namerava da podnese tužbu protiv federalne vlade

Bonus video: