Preko 500 poginulih od poplava u Brazilu

Bez krova nad glavom je ostalo oko 15.000, a u potragu za izgubljenima, kako javlja AP, pored spasilačkih ekipa su se uključili i članovi porodica nestalih, ali se često nalaze samo njihovi leševi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2011. 08:48h

Broj žrtava nezapamćenih poplava i odrona zemlje u Brazilu raste vrtoglavom brzinom i već je više od 500 poginulih, najviše u gradovima Nova Friburgo, Petropolis i Teresopolis sjeveroistočno od Rio de Žaneira.

Bez krova nad glavom je ostalo oko 15.000, a u potragu za izgubljenima, kako javlja AP, pored spasilačkih ekipa su se uključili i članovi porodica nestalih, ali se često nalaze samo njihovi leševi, prenosi Fonet.

"Imam prijatelje koji su stradali i čija se tijela još nalaze u blatu. Sve je potopljeno, sve je propalo. Sada samo Bog može da nam pomogne", očajno je rekao žitelj jednog od pogođenih mjesta.

Izvještava se da blato koje je ostalo nakon poplava u nekim oblastima dostiže i do tri metra. Naokolo se vide automobili prevrnuti na krovove, od onih najmanjih do velikih kamiona.

Rijeka koja protiče kroz Kampo Grande poznata je kao mirna, ali je sada podivljala i sasvim poplavila grad. Većina kuća bile su lošeg kvaliteta, napravljene uglavnom od drveta. Zato je veliki broj njih porušen.

Predsjednica Dilma Rusef je obišla pogođenu oblast i obećala pomoć države. Službe hitne pomoći nalaze se svuda. Angažovana je i brazilska vojska koja je postavila poljske bolnice. Potop, međutim, još ne staje.

Bonus video: