"ŽELJELI DA MI POKLONE LIJEP POKLON"

Tramp: Demokrate se više bave ilegalnim migrantima nego velikom američkom vojskom

"Demokrate su lako mogle da postignu dogovor, ali su umjesto toga odlučili da se igraju politike blokade", naveo je on
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2018. 14:38h

Američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je danas da su demokrate krive za djelimičnu finansijsku blokadu američkih federalnih službi.

Tramp je napisao na Tviteru da su demokrate željele da mu "poklone lijep poklon" povodom obilježavanja prve godišnjce njegove inauguracije, navodi agencija AP.

"Demokrate su lako mogle da postignu dogovor, ali su umjesto toga odlučili da se igraju politike blokade", naveo je on.

Predsjednik SAD je optužio demokrate da se više bave ilegalnim migrantima nego "velikom američkom vojskom ili bezbjednošću na opasnoj granici sa Meksikom".

Tramp je rekao da republikancu u Senatu imaju 51 mjesto, a da je za usvajanje zakona bilo potrebno 60 glasova, dodajući da republikanci zato moraju da osvoje više mjesta na izborima.

Djelimično zatvaranje američkih federalnih službi stupilo je na snagu nakon neuspjelog pokušaja da republikanci i demokrate u Senatu postignu kompromis o budžetu. Predstavnički dom Kongresa izglasao je zakon kojim se produžava finansiranje budžeta do 16. februara, ali ga Senat juče nije potvrdio uprkos intenzivnim pregovorima republikanaca i demokrata i intervencijom američkog predsjednika Donalda Trampa.

Zatvaranje nekih saveznih agencija stupilo je snagu u ponoć, ali nije moguće predvidjeti koliko će trajati.

Uoči odlučujućeg glasanja u Senatu o Zakonu o privremenom finansiranju vlade, za koji je bilo potrebno 60 glasova, Tramp je na Tviteru napisao da "stvari izgledaju loše".

Preporučujemo za Vas