Preminuo reper DMX

"Erl je bio ratnik koji se borio do kraja. Volio je svoju porodicu svim srcem i cijenimo vrijeme provedeno s njim. Erlova muzika inspirisala je nebrojeno mnogo obožavalaca širom sveta i njegovo ikonično nasljeđe živjeće zauvjek"

31804 pregleda 240 reakcija 16 komentar(a)
DMX, Foto: Reuters
DMX, Foto: Reuters

Američki reper DMX (50) preminuo je danas nakon posjedica od predoziranja, prenose američki mediji.

Informaciju o smrti slavnog repera potvrdila je i njegova porodica

"Duboko smo tužni što danas objavljujemo da je naš voljeni, Erl Simons, svijetu poznat kao DMX preminuo u bolnici. Porodica je bila uz njega, nakon što je proteklih dana bio životno ugrožen. Erl je bio ratnik koji se borio do kraja. Volio je svoju porodicu svim srcem i cijenimo vrijeme provedeno s njim. Erlova muzika inspirisala je nebrojeno mnogo obožavalaca širom sveta i njegovo ikonično nasljeđe živjeće zauvjek. Cijenimo svu ljubav i podršku tokom ovog neverovatno teškog vremena. Molimo vas da poštujete našu privatnost dok tugujemo zbog gubitka svog brata, oca, ujaka i čovjeka koga je svijet poznavao kao DMX. Podijelićemo informacije o njegovoj sahrani kada se detalji dovrše", navodi se u izjavi porodice.

Njujorški reper DMX prebačen je u petak uveče u bolnicu posle srčanog udara i od tada je u kritičnom stanju, izjavio je danas njegov advokat.

"Muzičar je hospitalizovan poslije srčanog udara", rekao je advokat Mari Ričmen (Murray Richman) i dodao da je reper u jednoj bolnici u okolini Njujorka.

DMX, čije je pravo ime Erl Simons (Earl Simmons), bio je popularan krajem 90-ih sa hitovima "X Gon'Give It To Ya" i "Party Up".

Snimio je osam albuma, a posljednji je izdao 2015. godine.

Bonus video: