Sjeverna Koreja: Nikada nismo izvozili oružje ili municiju u Rusiju i ne planiramo da to radimo

Sjevernokorejski zvaničnik je rekao da Vašington i "druge neprijateljske snage šire glasine o trgovini oružjem" između Sjeverne Koreje i Rusije

4955 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlasti Sjeverne Koreje demantovale su da isporučuju oružje Rusiji, prenijeli su danas tamošnji državni mediji pošto su prije nekoliko nedjelja Sjedinjene Američke Države (SAD) saopštile da Moskva od Pjongjanga traži oružje da dopuni svoje zalihe iscrpljene invazijom na Ukrajinu.

"Nikada ranije nismo izvozili oružje ili municiju u Rusiju i ne planiramo da to radimo", izjavio je neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane, javila je sjevernokorejska agencija KCNA.

Bijela kuća je početkom septembra saopštila da Rusija kupuje artiljerijske granate i rakete od Sjeverne Koreje za rat u Ukrajini.

Sjevernokorejski zvaničnik je rekao da Vašington i "druge neprijateljske snage šire glasine o trgovini oružjem" između Sjeverne Koreje i Rusije.

"Upozoravamo SAD da prestanu da daju nepromišljene izjave", rekao je on i dodao da Sjeverna Koreja zadržava pravo da izvozi vojnu opremu.

Bonus video: