u blizini Nacionalnog parka Kruger

Južna Afrika: Naoružani napadači ubili njemačkog turistu

Naoružani napadači su zahtijevali da otvori vrata, ali ih je turista umjesto toga zaključao, nakon čega su u njega pucali, navodi policija Mpumalange

6446 pregleda 0 komentar(a)
Auto njemačkog turiste, Foto: Reuters
Auto njemačkog turiste, Foto: Reuters

Južnoafrička policija traga za naoružanim napadačima koji su ubili njemačkog turistu u blizini Nacionalnog parka Kruger u provinciji Mpumalanga.

Napad su juče popodne izvršile naoružane osobe koje su odmah pobjegle sa lica mjesta ne odnijevši lične predmete turiste ili trojice drugih putnika koji su bili sa njim.

Njemački turista putovao je sa još trojicom tursta kada je njihovo vozilo napadnuto u blizini Numbi kapije u parku Kruger.

Naoružani napadači su zahtijevali da otvori vrata, ali ih je turista umjesto toga zaključao, nakon čega su u njega pucali, navodi policija Mpumalange.

Njemačka ambasada je saopštila da je u bliskom kontaktu sa južnoafričkim vlastima i da njihov konzularni tim pruža pomoć preživjelim putnicima.

Južnoafrička ministarka turizma Lindive Sisuslu danas je osudila napad i pozvala agencije za sprovođenje zakona da ne ostave "ni jedan kamen neprevrnutim" dok ne uhapse počinioce.