Bajden: Nisam upoznat sa sadržajem povjerljivih dokumenata iz moje nekadašnje kancelarije

Bijela kuća je juče saopštila da američko ministarstvo pravde ispituje moguća povjerljiva dokumenta pronađena u nekadašnjim kancelarijama predsjednika SAD u institutu u kojem je radio u Vašingtonu

5135 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden izjavio je da nije upoznat sa sadržajem poverljivih dokumenata iz vremena kada je bio potpredsjednik, pronađenih u jednoj od kancelarija koje je koristio u međuvremenu.

"Obaviješten sam o otkriću i bio sam iznenađen kada sam saznao da su vladina dokumenta odnijeta u ovu kancelariju. Ali ne znam šta je u dokumentima", rekao je američki predsjednik novinarima na konferenciji za novinare poslije sastanka sa meksičkim predsjednikom i premijerom Kanade u Meksiko Sitiju.

Bajden je dodao da će njegovi advokati "u potpunosti sarađivati" u vezi sa ovim dosijeima.

Bijela kuća je juče saopštila da američko ministarstvo pravde ispituje moguća povjerljiva dokumenta pronađena u nekadašnjim kancelarijama predsjednika SAD u institutu u kojem je radio u Vašingtonu.

Specijalni savjetnik predsjednika Ričard Zauber rekao je da je "mali broj dokumenata sa poverljivim oznakama" otkriven dok su Bajdenovi advokati praznili kancelarije Pen Bajden centra.

Bajden je u tom centru imao kancelariju otkako je napustio potpredsjedničku funkciju 2017. do pokretanja predsjedničke kampanje 2019.

Bonus video: