Bajden na Molitvenom doručku pozvao Amerikance na jedinstvo

Predsjednik SAD je rekao da snaga i odlučnost definišu Ameriku i u teškim vremenima

6302 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik SAD Džozef Bajden je na tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu pozvao Amerikance, prije svega republikance i demokrate u Kongresu, da ponovo počnu da tretiraju jedni druge kao ljude i da sarađuju radi dobrobiti zemlje.

Na Molitvenom doručku, Bajden je rekao da snaga i odlučnost definišu Ameriku i u teškim vremenima.

„U našoj politici i u našim životima, previše često jedni druge vidimo kao protivnike, a ne kao konkurente. Vidimo jedni druge kao neprijatelje, a ne kao susjede. Iako postoje velike razlike među nama u posljednje dvije godine, dokazali smo da možemo zajedno da uradimo velike stvari za našu zemlju“, kazao je Bajden.

Molitveni doručak se već sedam decenija održava svakog prvog četvrtka u februaru, a uz predsjednika SAD, prisustvuju i članovi Kongresa, državni zvaničnici i brojne zvanice iz inostranstva.

Skup je ove godine prvi put organizovala Fondacija za Molitveni doručak, nova grupa predvođena bivšim članovima Kongresa. Prethodnih decenija ceremoniju je organizovala privatna verska grupa Međunarodna fondacija, od koje je skup sada distanciran. Međunarodna fondacija je danas održala sopstveni skup u obližnjem hotelu, odakle je Bajdenov govor praćen putem televizije, navodi AP.

Bonus video: