U brodolomu na granici Zambije i Konga stradalo 15 osoba

Brodolomi su česti u zabačenim djelovima Konga, i strada desetine ljudi. Mnoga plovila su preopterećena teretom i ljudima koji ne znaju da plivaju, a operacije spasavanja su izuzetno ograničene u zabačenim djelovima zemlje

6842 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U brodolomu na jezeru na granici Zambije i Konga stradalo je 14 osoba, dok je jedan putnik umro od srčanog udara zbog stresa, saopštile su kongoanske vlasti.

Čamac sa oko 50 putnika krenuo je sa ostrva Kilva u jezeru Mvero u ponedjeljak ujutru i potonuo zbog udara jakog vjetra.

Spasioci su uspjeli da izvuku iz vode nepoznat broj preživjelih nakon što je čamac potonuo. U jezeru su pronađena tijela svih 14 stradalih, rekli su zvaničnici.

Brodolomi su česti u zabačenim djelovima Konga, i strada desetine ljudi. Mnoga plovila su preopterećena teretom i ljudima koji ne znaju da plivaju, a operacije spasavanja su izuzetno ograničene u zabačenim djelovima zemlje.

Najmanje 145 putnika nestalo je u januaru kada je čamac pretovaren robom i životinjama potonuo na rijeci na sjeverozapadu Konga.

Bonus video: