Koprivica: Čirgić se ponaša kao manipulant koji traži incidente

Koprivica je kazao da će danas ili sjutra biti isplaćena sva zaostala primanja kulturnim stvaraocima, umjetnicima i stručnjacima

23799 pregleda 144 reakcija 144 komentar(a)
Koprivica, Foto: Boris Pejović
Koprivica, Foto: Boris Pejović

Koordinator u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Dragan Koprivica pozvao je dekana Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) da se "ne ponaša kao manipulant koji traži incidente".

Gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti, Koprivica je poručio Čirgiću "da se zamisli" jer "ovakvim ponašanjem pravi antireklamu fakultetu".

"Vrištao je kao histerična osoba, a kao profesor je. Pozivam ga da se smiri i ne ponaša kao huligan, već kao dekan", rekao je Koprivica.

On je kazao da je juče izašao ispred zgrade Ministarstva kulture gdje su se okupili profesori i saradnici Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) kao i dio građana da bi im se obratio.

"Želio sam da s obratim i da pozovem nekoliko profesora i studenata da uđu da razgovaramo i o tome kasnije obavijestim ministarsku Vesnu Bratić. Poslao sam poljubac a na viteškom Cetinju mi je uzvraćeno kamenicama", rekao je Koprivica.

On je prenio i poruku Bratić da studenti sa FCJK ne moraju da brinu za studije i da neće biti ugašene.

"Fakultet za crnogorski jezik i književnost jedina je prosvjetna institucija van okvira Univerziteta Crne Gore i nastao je na čudan način", rekao je Koprivica.

Koprivica je kazao i da će danas ili sjutra biti isplaćena sva zaostala primanja kulturnim stvaraocima, umjetnicima i stručnjacima.

Doživotne naknade njih sljeduju u skladu sa Zakonom o kulturi, koji predviđa dodjelu statusa istaknutog kulturnog stvaraoca umjetnicima i stručnjacima čije djelo je od izuzetnog značaja za kulturu Crne Gore.

Koprivica je kazao da će će naknada biti isplaćena i Čirgiću.

Bonus video: