OSUMNJIČEN ZA UGROŽAVANJE SIGURNOSTI

Prihvaćen predlog ODT-a: Savoviću određen pritvor do 30 dana

Sud je odlučio da pritvor Savoviću teče od devetog jula kada je uhapšen zbog prijetnji izrečenih na društvenoj mreži Instagram
2776 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Savović, Foto: Facebook.com
Aleksandar Savović, Foto: Facebook.com

Osnovni sud u Beranama prihvatio je predlog Osnovnog državnog tužilaštva i Berancu Aleksandru Savoviću odredio pritvor do trideset dana zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Sud je odlučio da pritvor Savoviću teče od devetog jula kada je uhapšen zbog prijetnji izrečenih na društvenoj mreži Instagram.

“Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Osnovnog suda u Beranama određen je pritvor u trajanju do 30 /trideset/ dana zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i posebnih okolnosti koje ukazuju da će dovršiti pokušano krivično djelo ili izvršiti krivično djelo kojim prijeti ili ponoviti krivično djelo” – navodi se u saopštenju Osnovnog suda Berane.

"Svima ćemo da vratimo, ne znaju šta ih čeka, čeka ih krvna osveta, nijesu ni svjesni, osveta će biti strašna", kazao je Savović na snimku objavljenom da društvenoj mreži Instagram.

Savović je početkom juna osuđen prvostepeno u Osnovnom sudu u Beranama na godinu i dva mjeseca zatvora, zbog toga što je krajem marta u naselju Dolac zapalio kiosk Igora Tomkića, odnosno njegove supruge Ivane.

Nakon toga mu je isti sud ukinuo je pritvor do pravosnažnosti presude.

Sud ga je prvostepenom presudom obavezao i da Igorovoj supruzi Ivani u čijem je vlasništvu bila radnja plati šest hiljada eura.