Rina Ivančević saslušana u tužilaštvu

Svoja saznanja doskorašnja pomoćnica ministra saopštila je tužiocu Zoranu Vučiniću
23691 pregleda 14 komentar(a)
Rina Ivančević dolazi u Tužilaštvo, Foto: Savo Prelević
Rina Ivančević dolazi u Tužilaštvo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2019. 13:30h

Doskorašnja pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma Rina Ivančević, saslušana je danas u Višem državnom tužilaštvu u svojstvu svjedoka, u okviru istrage korupcije u tom vladinom resoru.

Svoja saznanja o tom slučaju saopštila je tužiocu Zoranu Vučiniću.

Nakon saslušanja, Ivančević nije željela da daje izjave.

Ona je tužiocu pričala samo o organizaciji rada u Direktoratu kojim je rukovodila i tvrdila da nije znala da inspektori na terenu od bilo koga traže mito, to je je "Vijestima" kazao advokat Nikola Kavedžić, pravni zastupnik biznismena Boška Nenezića, kojem su inspektori navodno tražili novac.

Ivančević je nedavno razriješena je sa funkcije vršioca dužnosti generalne direktorice Direktorata za inspekcijski nadzor i licenciranje u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

To je učinjeno nekoliko dana nakon što su, zbog sumnje da su primili mito, uhapšeni građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić, kojima je bila direktno nadređena.

Inspektori su lišeni slobode nakon emisije na Televiziji Vijesti, tokom koje je emitovan video snimak reketiranja Nenezića, kome su ti inspektori obećavali da će nesmetano moći da nastavi gradnju na svom objektu u Budvi, uprkos istekloj dozvoli.

Ivančević je u istoj emisiji kazala da je šokirana i da se osjeća ružno, nakon odgledanog snimka.

"Mi smo čuli priče, ali nije bilo konkretnih dokaza", rekla je ona tada novinaru Petru Komneniću.

Na pitanje - da li osjeća odgovornost zbog ponašanja inspektora, odrečno je odgovorila.

"Ne, jer su inspektori samostalni u svom poslu... Ukoliko nađete administrativni propust u mom radu, ja ću snositi odgovornost... Sa njima mogu da komuniciram na sastancima i eventualno kad me oni pozovu ako nešto ne znaju", kazala je tada.

Ministar Pavle Radulović podnio je ostavku dan nakon emitovanja snimka navodnog reketiranja.

Bonus video: